Download pdf FI

Jaa artikkeli

Passi

Kursseja terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseksi

Passi-ohjelmassa edistetään pitkäaikaissairaiden kuurojen ja kuurosokeiden terveyttä ja hyvinvointia järjestämällä kohderyhmälle soveltuvia sopeutumisvalmennuskursseja ja luentotilaisuuksia viittomakielisessä vertaisryhmässä sekä teettämällä materiaaleja yhteistyössä asiantuntijajärjestöjen kanssa.

Vuonna 2017 juhlittiin 120-vuotiasta Kuurojen Palvelusäätiötä ja samalla luotiin katsaus myös Passi-ohjelman historiaan.

Lähes 15-vuotiaan Passi-ohjelman toiminta laajeni vuoden 2017 lopussa kattamaan myös muistiosaamisen, kun Memo-ohjelma sulautui osaksi Passi-ohjelman toimintaa.

Passi-ohjelmassa edistetään pitkäaikaissairaiden kuurojen ja kuurosokeiden terveyttä ja hyvinvointia. Jaa Twitterissä

Sopeutumisvalmennuskurssien puolella vuosi alkoi lievästi muistisairaille tarkoitetulla kurssilla Kiipulassa. Sitä seurasivat syksyllä diabetesta sairastavien viikonloppukurssi Sipoossa ja Tules-kurssi Kiipulassa.

Kurssilaisia kaikilla kursseilla oli sopivasti ja kurssipalautteet olivat pääasiassa hyvän tasolla mainion kehittävän palautteen kera.

Vuonna 2016 aloitettu yhteistyö Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen kanssa tuotti kaksi kilpirauhassairaiden vertaisryhmätapaamista ja tämä toiminta jatkuu myös vuoden 2018 puolella.
Luennoissa jatkettiin hyväksi havaittua yhteistyötä Turun TULE-keskuksen kanssa laajentaen tuki- ja liikuntaelinluennoinnin kattamaan Hämeenlinnan, Tampereen, Helsingin ja Oulun. Luennot toteutettiin yhteistyössä paikallisten kuurojen yhdistysten kanssa.

Yhteistyössä Jyväskylän kuurojen yhdistyksen ja Keski-Suomen Sydänpiirin kanssa järjestettiin sydänriskin arviointipäivä Jyväskylässä ja Helsingin kuurojen yhdistyksen sekä Etelä-
Suomen Sydänpiirin kanssa Helsingissä. Sydänsairauksien riskikartoituksessa ja mittauksissa kävi runsaasti ihmisiä. Molemmissa tilaisuuksissa oli esillä myös elintarvikenäyttely suolan, sokerin ja rasvan määrästä elintarvikkeissa. Näiden asioiden tiimoilta käytiin hyviä keskusteluita.